Valborgsmässoafton

♫ Vintern raaasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner å dö… ♫

Nej men alltså, hur skönt? Vi går mot varmare tider. Mot ännu en sommar. Mot semester och vila. Mot eventuell flockimmunitet. Mot en STOOOR KRAM till alla nära och kära.
Mamma har fått vaccin, lilla stora syster med make har fått vaccin, Håkis ska få vaccin den 12 maj och jag ska faktiskt, hör å hepna, kolla om jag får en tid jag med. Jag har ändrat mej. Jag tar den. Och får hoppas sen att den inte ger allvarliga biverkningar. Hellre det än insjukna i något som jag inte har nån aning om hur det angriper mej. De flesta klarar sej bra, men en del har ju sån fruktansvärd otur och man vet aldrig, jag kan ju vara en av dem. Men jag har inte kollat ännu om nån tid, får göra det sen.

Det är Valborgsmässoafton. Jag är här hemma med Valleman. Han mår bara finfint. Det är sån fart på honom. Busig och glad. Och han fyller 14 år om en vecka.
Tänk, vi som knappt vågade hoppas på att han skulle få uppleva sin 13:e födelsedag, nu lever han ett år senare och verkar hur pigg som helst. Han springer sina nattliga och dagliga race här, jagar solkatter och alldeles nyss hittade han Håkis små kryddpåsar (som han lämnat på rumsbordet efter att han avnjutit en grillbiff från Korvgubben) och han busade med dem, tog dem i munnen och slängde dem i luften och slog med tassen när de landade, sen försökte han lägga sej på dem och rulla, som på kattmyntatabletterna. Alltså han är så söt så man dör en gnutta.
Vi har varit och kollat njurvärdena och de är fortfarande lite höga, men aningen lägre än den nästsista kollen. Då låg han på 216, nu är han på 204 och allra helst ska de ligga på lägre än 150. Men det är ingen större fara så länge det inte stiger ännu mer. Nu går han på njurdiet och som tur var äter han det. Torrfodret alltså. Vi blandar Purinas hypoallergenic och njurdiet, så han får av båda sorter. Båda är ju snälla mot magen. Han har gått upp i vikt och känns riktigt stabbig igen.
Härligt! ♥

Jag har inte stickat särskilt mycket på sistone. Jag har tagit lite ledigt från det. Jag har haft lite ont i axlar och nacke och då är det inte lämpligt att sitta och handarbeta då det kan förvärras, men stickningen och garnen springer ju inte iväg så det är ju bara att ta upp det igen när helst man vill.
Jag har köpt lite nytt, bara ett par nystan, som jag ska sticka eller virka kuddfodral av, till sängen som matchar tapeten i färgerna. Annars har jag inget nytt på den fronten. Jag har istället beställt ett klösträd till tv-rummet på ranchen. Det var bara det att den är mycket mindre än den jag har. Trodde det var samma, för den ser likadan ut, men så mycket mindre att Alma som älskar att ligga på de översta plattformarna bara ryms att sitta nu, så små är de. Alltså måste jag leta en ny och vi får ställa den här i farstun eller nåt.
Så irriterande!

Nåja, pengarna ska rulla, säger di ju, så vi spiller inga tårar utan gör glatt om beställningen, från en annan leverantör. Minns inte var jag beställde den jag har, men jag får leta vidare. Vill ju ha en vit, eller ljusbeige, så jag får väl ta och göra det nu då.
Ha en trevlig valborg alla sötnosingar därute.
Kram ♥

…och ändå var den lika dyr som de större… 

*muttel*

6 thoughts on “Valborgsmässoafton

 1. Mycket bra att du ska ta den men du får inte boka förrän din åldersgrupp kommer upp, bara gamla och sjuka nu, är så nice att Valle äter njurmaten med

  1. fast syrran å svåger är ju varken gammal eller sjuk…men det kanske är för att hon är hos mamma…?

 2. Benke ska få den 14:e och jag får vänta, som det ser ut nu till September.
  Men självklart ska jag ta,,, har inte tvekat alls.
  Hoppas bara att jag har bra med antikroppar, tills dess.
  Skönt att Valle mår bättre, sötfisen.
  Ha en skön 1:a Maj ! 🙂
  Kram

 3. Detsamma detsamma men Mia O Anders är ju 60 så dom får ju ta nu, 60-65 nu och 50-59 om man har nåt skit

 4. Jag har iallafall ingen brådska, men det hade varit skönt att ha det bortgjort…Kram tebax Tinni ♥

Leave a Reply