Lördagsbestyr

Vi var till kära mor förra helgen och grattade henne på 80-årsdagen. Då passade jag på att ta hem en gammal teservis som jag sagt att jag ville ha, för längesen. Hon vill börja rensa ut redan nu, så mycket som möjligt, och ville bli av med den, men vi har alltid glömt, så nu hade lilla storasyster skrivit en lapp till påminnelse.
Det är en brun, enkel servis, som jag älskar, om än det är mest kopparna och assietterna som kommer till användning. De är lite för små för te, tycker jag som dricker ur muggar stora som hinkar, så de får tjäna som kaffekoppar. De väger typ ingenting, det är därför jag älskar att dricka ur dem. Fyra ska jag ha här hemma och fyra vill jag ha på ranchen, de var nämligen åtta stycken. Jag har även rensat ut mina stora temuggar från MIO och tänker ta dem också till ranchen, för där finns inga alls.

Tekannan, sockerskålen och gräddsnipan lär ju inte heller komma till bruk så jag ställde dem i bokhyllan i vardagsrummet. Jag tycker de har så fin form.

(Om ni inte gillar hur jag har ljusslingan så får ni tala med Alma, det är hon som inte gillade min stil riktigt och tyckte att hon skulle “hjälpa till” lite. Sen har det fått vara så helt enkelt, men i sinom tid ska jag ändra tillbaka igen och hoppas att hon låter det vara i sommar när hon kommer hit igen.)

Jag har sått blåklint och rosenskära idag. Det stod “i mitten på mars” så det blev ju nästan rätt. Det andra växer som ogräs och måste snart separeras och planteras i större krukor. Måste bara köpa plantjord först också. Det blir en hel del av den varan, för vi ska ju ha till blomrabatten, till rabarbern som vi ska sätta om, till smultron som vi har sått om igen – de frös ju ihjäl i drivbänken, som vi sådde där förra sommaren – och till alla byttor och krukor, både till ranchen och min balkong. Därför köper vi ett helt lass med släpvagnen, det blir billigast så.

Och så har jag äntligen kokat ny saft. Smultronsmak blev det, för jag skulle koka apelsin nästa gång var det tänkt, men det var ju till jul och nu är det vår och snart sommar så då vill man ju ha lite somrig smak, eller kanske är det bara jag, men…så blev det och så sparar jag apelsinsmaken till nästa jul istället.

…ja, det är vad jag har pysslat med hittills…snart kommer Håkis och då blir det lördagsmys…

Leave a Reply