Sticker till ranchen och stickar

Nu är vi hemma hos Håkis efter att ha handlat både på Coop Arena och Willys på morgonkvisten. Väl här åt vi av laxen som jag gjorde i veckan. Jag åt min på knäckemacka med alfalfagroddar på. Det är så fräscht och gott!

Jag tog med min stickning och har kommit en bit, men som ni ser är det mycket att hålla reda på. Inget man sitter och tittar på tv samtidigt utan måste hålla ögonen på hela tiden, förutom korta stunder då det är en radda med bara aviga eller räta.
Men denna tröja blir så snygg! Den ska delas nu så man stickar fram och bakstycke för sej och om ni frågar mej så är det bästa sättet. Det är lite jobbigt när man måste sy ihop delarna sen, men resultatet blir så mycket snyggare än när man stickar allt i ett, för det är så svårt att få det att sitta bra. Inte för att jag har stickat många tröjor på det viset, men de jag har sitter oket långt ner och ärmarna pekar neråt, så att varje gång man lyfter armarna åker tröjan upp, om ni förstår hur jag menar, och jag hatar sånt. De syr tishorna så också nuförtiden och jag köper inte när de är såna. Den bästa jag har stickat är den rosa med raglan, den med ränder, den sitter perfekt, men däremot är inte halsringningen riktigt som jag önskar, men det duger. Så alltså är det bäst att sticka delarna för sej, då får man tröjan precis som man vill. Halsringningen högre på baksidan och ärmarna rakt ut istället för neråt…ja, bättre passform helt enkelt.
Nu ska jag fortsätta med min stickning och dela på den. Sen går det nog med en rasande fart. Och ärmarna har inte samma mönster så de går ännu snabbare. Så kul!
Fast det är ju så mycket roligare att sticka nåt där det händer mycket. Man ser hur arbetet växer och det blir inte enformigt. Kanske blir en till sån här fast vit.

…sen är det ju bara axlarna som ska sys ihop, därefter stickas ärmarna på direkt, uppifrån och ner…

One thought on “Sticker till ranchen och stickar

Leave a Reply