Lördagsmorgon

Hello! Whårt is app diz örli morning?
Fast så tidigt är det inte. Klockan är strax tio över nio, sola skin’ och himlen jär blå och idag borde man gå en långpromenad. Jag hade tänkt gå ner lite i vikt, där innan jul, och sen har det bara barkat utför, men idag såg jag att jag lyckats lite iallafall, nu är jag återigen där jag var när jag tänkte tanken. Huuujedamej! Inte bra detta. Så det där med att promenera och röra på sej mer är inte helt fel.

Annars mår vi bara fint här. Valle chillar, jag sitter i pyjamas. Håkis kommer senare, som vanligt, och det blir tv och lördagsgodis och nån god mat…ska jag försöka fixa. Har en hel laxsida i frysen, men den hinner nog inte tina så den får jag göra imorgon. Eller annan dag. Men det är så himla gott med mycket citronpeppar och dill och så in i ugnen. Mums! Brukar ha potatisgratäng till det, men nu har vi så små potatisar och är det nåt jag inte gillar så är det att skala småpotatis. Hur jobbigt? Man får ju så ont i händerna av att hålla i dessa små kalla knölar, så det får bli kanske krossad potatis med vitlöks- och persiljesmör å sen in i ugnen. Alltså man kokar potten först och sen lägger man dem i en ugnsfast form och krossar dem så de blir platta, saltar och klickar på det kryddade smöret och in i ugnen så de får en gyllenbrun färg. Gott!

Jag har fått mer garn som jag hade beställt. Jättehärliga! De gula och tegelröda ska jag sticka ihop med det fluffiga garnet jag har i samma färg, så egentligen är det inte så mycket som det ser ut, eftersom de flesta garnerna ska stickas ihop och blir bara en tröja. Det tredje, som ser grått ut, är gråbrunt, men svårt att få till färgerna med mobilkameran. Och sist, men inte minst det lila ljungfärgade. Ska hitta nåt fluff att sticka ihop med det också, i nån annan färg kanske, tror det blir jättesnyggt ihop med ljusgrått. Vi får se hur jag gör.

Det är alla hjärtans dag på söndag. Jag sa till Håkis att jag vill ha gelehjärtan. De är sååå goda! Och när jag kom hem en dag råkade jag titta mot det gröna skåpet och vad låg väl inte där om inte gelehjärtan. Han hade “gömt” dem där, för jag hade tidigare sagt att jag inte äter godis under veckorna, vilket jag inte har gjort – därav har jag lyckats gå ner till startvikten igen – så han trodde det var safe att lägga dem där, men det betyder ju inte att jag inte tittar på skåpet. Nåja, jag blev ju överraskad iallafall, om än på fel dag.

Men jag fick tjuvstarta lite. Chefen hade skickat lite godis till mej som jag satte i mej på lunchen. Det var inte så mycket, så det gjorde inget, tyckte jag. Lite extra energi så jag orkade fortsätta mitt arbete. Det var några gelehjärtan, ett par Noblesse-hjärtan och ett par Merci chokladbitar. Gott som omväxling.
Oftast äter jag frukt och grönsaker. Jag brukar ha apelsin, äpple, tomater, sockerärter, lite russin&mandlar och morot. Inte allt på samma dag, men jag växlar mellan det. Nåt som mättar magen, men är magert. Jag äter en rejäl frukost på havregrynsgröt eller rostat bröd, så jag klarar mej på det. Sen äter jag med Håkis när han kommer hem klockan fyra.

Nu ska jag gå och starta dagen. Börjar med att slå igång en tvätt som jag redan laddat, med arbetskläder o dylikt, sen klä på mej och äta lite frukost och kanske att jag beger mej ut en sväng. Jag borde verkligen det. Nog för att jag har ett rörligt jobb och får ihop över 10 000 steg på vardagarna – brukar ligga runt 12 000 – men det är ändå bra att röra på sej även på helgen. Fast det mulnar på här, ser jag nu…vi får se hur jag gör.

Ha det bäst

…tråkigt att det blir grått igen, det som var så blått och fint när jag steg upp…

Leave a Reply