Älskar garn

Jag har fixat lite i hyllorna i datarummet. Jag vill ju ha alla mina garner samlade i hyllan, istället för i påsar eller korgar, så nu har jag fixat plats. Hyllorna där korgarna är kommer också att fyllas med garn så småningom, det är på väg mer. Jag har beställt nämligen. Och kommer ju så klart att beställa mer med tiden. Den där tofflan nere till vänster har jag virkat för längesen, men då sulan är virkad med dubbelstolpar så känns den inte så skön att gå på, så jag måste virka nya med fasta maskor i sulan och sen dubbelstolpar…eller var det kanske stolpar?…på resterande toffla. Men de är söta, tycker jag. Det var en ryska, eller möjligtvis polska, som visade på YT hur man gör, så jag följde det och det var hur lätt som helst och gick väldigt fort då man ska ha ett tjockt garn. Synd bara på sulan, hålen känns så tydligt så de är inte bekväma att gå i. Sen kanske man skulle fodra dem eftersom tårna gärna tittar ut genom hålen. Eller virka med halvstolpar…ja, vi får se, jag kan ju prova och se om det blir lika fint.

Jag har mer garn än det här, men det är mest restgarner med nåt nystan av varje sort. Det kan man sticka en filt av eller sockor och vantar. Sen har jag så det räcker till två tröjor, eller andra större arbeten, men det är upprivna stickningar så de är i runda nystan och inte så lätt att stapla, så de får ligga i korgarna tills jag gör nåt med dem. Jag är mycket för att riva upp projekt som inte blir exakt som jag vill.

I hyllorna har jag garner som räcker till tröjor och andra större arbeten. Det ljusa, som är till vänster i tre staplar, är bomullsgarn. Det ska bli sommarlinnen. Det som är i mitten i två staplar ska bli rävtröjan jag pratat om tidigare. Ni som vet, vet. Det blåa ska bli en tröja. Och sist det gråa ska nog bli vantar eller benvärmare tillsammans med Kid Silk i samma färg.

Och här ska det ljusa, som är i två staplar, bli två sommartröjor…kanske en tisha och kofta?…ena i vitt med mönster i grått, mörklila och ljuslila och en i grått med mönster i vitt, mörklila och ljuslila. Det som är i mitten i en stapel är också till rävtröjan och ska stickas ihop med det det tunna Alpaca-garnet på hyllan ovan. Sen det tegelröda och senapsgula ska bli två tröjor var för sej, det är också väldigt tunt så det ska stickas ihop med ett garn som jag har beställt och kommer nästa vecka nån gång. Och slutligen Vilma som ska bli den snygga vikingamönstrade tröjan som jag babblade om i min lilla misslyckade video jag gjorde härförleden. Den som den gråa skulle bli, men inte vart.
Så det är ju en hel del jag har redan, men mer kommer det bli. Jag ska fylla alla de fyra hyllorna innan jag är nöjd. Jag ska ha att göra av i alla det färger. Det är så himla rogivande och kul. En terapi som inte är gratis, men som ändå inte kostar skjortan, höhö, som verkligen ger resultat. Man sitter ju med ett färdigt klädesplagg. Eller kuddfodral eller filt, vad man nu vill. Det är så givande att handarbeta. Så jäkla mysigt!

…man kan inte få för mycket garn… 

3 thoughts on “Älskar garn

Leave a Reply