Ett inlägg sent omsider

Efter ett evigt snöande har det äntligen klarnat upp och idag hade vi en solig och krispig midvinterdag. Vackert så det förslår. Men vi har så mycket snö så det försvinner väl lagom till semestern börjar, vi har sena perioden i år. För alla skoteråkare är det ju rena drömmen. Jag tillhör inte den skaran, fast jag är ju anpassningsbar så jag klarar mej alltid. Lite tjurigare kanske, men annars ingen större fara.
Nej, nu sitter jag och målar fan på väggen. Det kanske blir en sommar med tropisk värme, man vet aldrig, det har vi ju haft förr.

Tyvärr har jag inte gjort nåt roligt som är nämnvärt här i min lilla blogg, men jag måste ju komma in och säga hej och lämna ett litet livstecken. Vi har fått vara friska. Nu är det 10 fall med corona på mitt jobb, men inte riktigt där jag håller till så vi får hoppas att det inte letar sej dit. Vi har besöksförbud, så om det inte är viktigt så får man inte komma på besök, utan hålla sej till sitt område. Det är ju bra.

Jag har stickat på mina båda projekt. Den gröna tröjan, som var färdig, men som jag inte var nöjd med, är snart färdig igen. Jag kan inte fatta att jag orkade riva upp och börja om på en gång, i andra fall brukar jag vara så less så jag börjar på nåt annat eller stickar inte alls på länge, men nu satte jag igång omgående och det beror väl på att jag gillar tröjan så mycket.
Nu blir den mycket bättre. Jag har stickat nerifrån och upp. Ingen raglan. Det var den som jag var så missnöjd med. Den var för smal, så ärmarna såg så breda ut, jag kan inte förklara riktigt, men det såg helt enkelt inte bra ut. Nu när jag provar den är jag jättenöjd
Det ska inte vara polokrage, utan den ska vikas ner och sys fast på insidan.

Den randiga har jag bara ärmarna kvar att sticka. Också stickad nerifrån och upp. Den ser lite bubblig ut, det beror på alla minskningar för axlar och halsringning, men det går till sej när man blockar den, sen när den är klar.
Jag tror att jag kommer älska dem. Den randiga kommer nog vara väldigt varm, för den blir rätt så tjock, men det är bra nu när jag har fått frysvallningar allt oftare och längre stunder, mellan värmevallningarna, och sen de var och fixade elementen har jag som varmast 20° C och vid en frysvallning känns det ungefär som 5°…man är så jäkla genomfrusen. Ungefär som när man har feberfrossa.

Igår satte jag på Kunskapskanalen åt Valle, för det var ett naturprogram från Norge, och Valle älskar naturprogram!

Framförallt om det handlar om fåglar, men det var även rävar och björnar och lite allt möjligt och han tittade så intresserat på.

Jag filmade, trots mörkret, men man ser lite iallafall. Sötaste lilla gubben ♥

…ska försöka få ett liv så jag har nåt att berätta här framöver…ses annan dag… 

 

2 thoughts on “Ett inlägg sent omsider

Leave a Reply