Har två projekt

Jag bara stickar och stickar. Jag har inte tröttnat ännu, jag som tidigare varit en periodare när det kommer till olika sysselsättningar. Jag varierade mellan handarbete och läsning och så, men nu har jag verkligen fastnat för stickningen.
Just nu har jag två projekt, om jag inte räknar med sjalen jag håller på att virka (den har jag tröttnat på lite, men får väl fortsätta sen nån gång.) Min gröna tröja, den med flätade ärmar, blev jag färdig med och maskade av och allt…och så gillade jag den inte när jag provade den. Jag blev så besviken, för jag älskade den ju på bild. Men nä, den satt inte bra. Vad göra? Repa upp och göra om. Jag stickade den nerifrån och upp utan raglan, istället för uppifrån och ner med raglan. Och nu blir den jättefin. Det är ärmarna kvar, jag är snart klar med ena.
Sen kunde jag inte låta bli att börja med garnet jag köpte häromsistens. Jag satt och funderade på vad jag skulle hitta på med det. Så kollade jag bland mina skärmdumpar, jag brukar nämligen samla på inspiration på Instagram, och där hittade jag en tröja som jag tycker är så fin och som detta garn passade utmärkt till. Och jag kunde inte vänta med att börja när jag väl hittat vad jag ska göra.

Jag hade ju inget grått garn i samma stuk, men det blågråa Alma-garnet hade jag kvar av, så det fick det bli. Det finns ingen stickbeskrivning, för det är en köpetröja, men jag stickar nerifrån och upp, som med den gröna, och istället för det där vågmönstret nertill på tröjan så ville jag ha hjärtan, så jag ritade ett eget mönster som jag följt. Garnet till det är rester från den rosa tröjan med ränder som jag stickade i våras, tror jag det var, med raglan. Den var egentligen grå med korallfärgade ränder, men det gråa fanns inte så jag valde denna rosa istället. Jag ville ha en liten rullkant längst ner så jag stickade några varv slätstickning. Jag tror den kommer bli jättefin.

Ja, det är mina projekt som jag håller på med nu. Jag har den här i datarummet, som jag stickar på när jag sitter och kollar Youtube och den gröna har jag i vardagsrummet och stickar på när jag tittar på tv. Så slipper jag hålla på och bära fram och tillbaka på mitt arbete, utan har på båda ställen. Det tycker jag var en god idé. Så himla kul med två fina projekt, som jag tror jag kommer bli så nöjd med. Ska väl göra en video där jag sitter och babblar och visar allt jag gjort sen. Hade varit så kul, men jag kommer mej aldrig för att göra det. Måste försöka komma igång med det. Men jag måste ju bli klar med mina grejor också, så jag har nåt att visa. Om jag inte visar gamla arbeten förstås…
Nu är det läggdags. Nattinatti! Ses imorrn!

2 thoughts on “Har två projekt

Leave a Reply