Dyr i drift

Gomorron!
Söndag och fjärde advent. Idag ska jag åka till ranchen och träffa flickorna. Jag saknar dem så mycket, så det ska bli jättekul.
Valle blir ensam några timmar, men det går bra, han sover mest hela dagarna, när han inte äter. Vilket han gör jättebra.
Numera, sen han fick det här FORL, äter han mest blötmat, för den behöver han ju inte tugga. Och han äter bara den mat han började få förra julen, när han sondmatades. Det är kyckling, vilket han egentligen inte äter, inte av nån annan kattmat med kyckling iallafall. Bara äkta, grillad kycklingbröst åt han tidigare, men det smakade han av mest, för det var inga mängder, det rymdes på en tesked, det som han åt.
Men denna energirika mat äter han glupskt, ungefär en burk om dagen. Det är ju jättebra, bara det att den är dyr. Den kostar 29 kr styck. Man får 10% rabatt när man köper en hel platta. Nu fanns inte det när vi handlade sist – på djursjukhuset köper man det – men då fick jag rabatten iallafall, så lite billigare blev det, fast det är dyrt ändå om man jämför med annan kattmat. Men vi är så illa tvungen att köpa det, då vi inte kan tvinga i honom annat och kan inte riskera att han matvägrar igen.

Dock blir jag så glad när jag ser att han tömmer fatet varje gång. Och ätit lite av torrfodret, för det gör han också, men inte tillräckligt, så det är bara att fortsätta köpa detta dyra foder tills han slutar sina dagar.

…och vi är ju två som betalar så det går bra…han måste ju få det han kan äta… 

Leave a Reply