♫ En sockerbagare här bor i staden ♫

Jaha, så var pepparkakorna färdiga och jag kan slappna av till på lördag, då lussebullarna ska bakas. Jag bakar nog inte imorgon, de vita, för det är ju ingen brådska med dem. Det är ju pepparkakorna som är viktiga till Lucia.

Så klart har jag haft julmusiken strömmande ur högtalarna medan jag kavlat, stansat och sjungit för full hals. Det är nästan det bästa jag vet. Julkänslan kan inte bli starkare.

I år blev det mest gubbar, gummor och grisar. Det är dem man saknar när de tar slut. Sen är det ett och annat hjärta, järneksblad och någon enstaka gran. Bara för att få ut det mesta av degen när man stansar.

Som vanligt har jag bränt några kakor, men denna gång inte en hel plåt utan bara de som blev tunnare. Jag är inte så proffsig på att kavla jämnt. Inte så lätt heller när degen är kall. Det går mycket bättre när man kavlat ut den en gång. Då är den mjuk och följsam.
Nu får de kallna lite innan jag packar dem i burkar. Och imorgon, när jag kommer hem från jobbet, så vet ni vad det första jag gör är. Japp, tar en kopp kaffe och pepparkakor och slänger mej i soffan. MUMS!

…och doften i mitt lilla residens ska vi inte ens nämna…hur underbart?… 

2 thoughts on “♫ En sockerbagare här bor i staden ♫

Leave a Reply