♫ Nu är det jul igen ♫

Nu har vi jul här i mitt lilla residens. Inte så mycket som vi brukar ha, men så där lagom. Och jag ville ha granen i år. Jag orkar inte vänta ett år till. Hade ju tänkt göra ny julgransdekoration, men det orkade jag inte heller.

Alma har varit med och tycker allt är otroligt spännande. Hon är så glad, som ett barn på julafton.

Men det är inte utan att hon undrar vad tusan det har tagit åt oss egentligen.

Eftersom jag inte visste hur hon skulle reagera på granen klädde jag den inte helt utan satte bara några olika grejor i olika höjder för att se ifall hon kanske skulle klättra efter dem och låta den vara så över natten. Om jag skulle hitta den liggandes på golvet var det ju bara att ta isär den igen och bära ner den. Då var det ingen idé att ha nån.

Jag bakade mjuk pepparkaka i väntan på det stora pepparkaksbaket och tog en liten rast för att smaka. Jo, nog var smaken bra, men lite väl mycket mjöl denna gång. Jag brukar ju få dem så himla mjuka och fluffiga, men den här är lite mer kompakt. Inte jättestörigt, men så att jag inte är supernöjd. Det måste man ju inte alltid vara.

Vi har köpt ett nytt klösträd åt pälsbarnen och Håkis byggde upp den medan jag höll på att pynta.

Alma kunde inte vänta till den var färdig. Hon ville prova den NU! Tjohhooo vad roligt! Är den verkligen till mej?

Men att det blev fint med den nya. Nu måste man inte ens gömma den där bakom skynket.

Och eftersom Alma är en snäll liten tös så hade hon inte rört granen och nu står den där, så grön och grann och vackert pyntad. Så himla kul! Nu blir det en god jul!

…nu blir det tävling med Håkis…ses senare!… 

4 thoughts on “♫ Nu är det jul igen ♫

 1. Åh vad fint och mysigt !💖
  Säkert jättegod pepparkaka fastän den inte är jättemjuk. Jag vet hur det är att “inte känna sig supernöjd” vid bak.
  jag är sällan ens nöjd. 😀
  Men det blir säkert bra när man doppar.
  Och söta lilla Alma gumman. 💖 För tidiga julklappar är aldrig helt fel.
  Kram på er allehopa.

 2. Hon var så nöjd med klösträdet, men när Håkan bar ut den andra klagade hon högljutt 😀 hon ville ha kvar den å
  Kram ❤

 3. Hahhaha jösses va galen hon vart i den nya, hon hängde ju överallt medans jag skruvade ihop den, hon e så jäkla fin lilla mysproppen, Fint nu me jul i läggan

Leave a Reply