Va blev det till middag?

Till middag blev det heta räkor med jasminris. Ja, det är ju det enda riset vi äter här i mitt lilla residens, förutom risgrynsgröt. Tänk så längesen man åt Uncle Bens. Minns knappt hur det smakar, men jag minns att jag gjorde det med stekt korv och amerikansk grönsaksblandning, alltså ärter, majs och paprika. Och så lök förstås. Det tyckte jag om. Jag lärde mej det av nån lärare när vi var i Ammarnäs, alldeles när vi började sexan, och vi bodde i stugor och fick laga maten själva. De kallade det för risotto. Känns lite fel med tanke på hur risotto lagas i alla matprogram på tv, men det kanske är nåt Norrbottniskt, jag vet inte.

Heta räkor är iallafall inget Norrbottniskt, men likväl så ini bömben gott. Tur jag äter fisk och skaldjur, annars vore det alltför många goda rätter som jag skulle gå miste om. Och tänk till jul, om jag inte hade fått min lutfisk och Janssons. Oj oj, det vore tragiskt! Och sill och ägg och gravad lax. Nä, helt vegetarian hade jag aldrig stått ut med att vara.

…går förstås att servera med pasta också…MUMS!… 

One thought on “Va blev det till middag?

Leave a Reply