Säg den lycka som varar

Valle blev jättedålig av antibiotikan. Han har kräkts och kräkts. Jag sov från 00-02.16 och har efter det varit vaken och gett honom en tesked vatten varje halvtimme, för han varken äter eller dricker. Klockan är nu 04.30. Han har inte kräkts sen tresnåret. Jag tror han fick i sej två kulor av sitt torrfoder för en stund sen när jag la dem på golvet framför honom och förklarade hur viktigt det är att han äter och dricker. Mer ville han inte äta.
Nåja, får han bara vatten i sej är det ju bra, men han måste ju äta så småningom. Jag har gett mirtazapin, som är en antidepressiv medicin för människan, men för katter höjer det matlusten och man ger då en fjärdedels tablett. Det har inte hjälpt. Jag vet inte om han fått i sej nån, för jag har provat två gånger. Den ena gången trodde jag att den smälte bort i den saliv han utsöndrade, men nu i morse hittade jag en på bordet som såg halvt använd ut. Var det den första eller den andra? Har han ens fått i sej nån?
Jag vet inte. Det enda jag vet är att han inte har nån aptit alls.
Jag ska ringa veterinären igen och be att få cerenia som är mot illamående. Då kanske han får behålla antibiotikan så han får bli bra i munnen och kan äta.
Det är bara att hålla tummarna, annars är det ajöss med honom.

…varför skaffade vi katt?…det är fan inte roligt… 

2 thoughts on “Säg den lycka som varar

  1. Inte roligt jämt men det mesta av tiden. Nu ser vi framåt och hoppas att det ger sig, han e ju så jäkla fin lillgubben

Leave a Reply