Söndagssysslor

Idag har jag äntligen putsat fönstren. Och så har jag köpt tätningslist, för de behövde verkligen bytas ut, det var bara smul kvar av de gamla. Men vi gjorde inte det idag, för jag tog inte vardagsrumsfönstret, jag sparade den till nästa helg. Det var så mycket jobb med dessa när jag var tvungen skrapa bort det torra limmet från de gamla listerna, men det är nog inte för kallt nästa helg…hoppas jag.
Sen har jag varit ute med Alma också. Hon var lite osäker i typ två minuter, sen var det en jäkla fart på henne. Jag hade lite kämpigt att hänga med. Jag har det långa kopplet hemma, som dras in automatiskt ni vet, men jag törs inte använda den innan jag köpt en ny sele, för den här kan hon ta sej ur om hon stretar emot tillräckligt mycket. Så det ska införskaffas och sen ska jag börja gå ut med henne varje dag som vädret tillåter. Hon gillar inte regn, så då blir jag entledigad från utegång. Hon blir så rastlös om dagarna, framförallt när jag är ledig, då är hon på mej hela tiden och vill att vi hittar på nåt. Och jag som bara vill sitta och handarbeta. Nej, en ordentlig promenad så blir hon lugn som en filbunke. Och jag mår också bättre av att komma ut lite mer. Det har blivit dåligt med promenader. Jag som planerat att gå varje dag har knappt gått en gång i månaden. Inte bra alls.
Jag har duschat och ska göra iordning allt här så det bara är att borsta tänderna och huppe i sänga. Jag måste byta sängkläder också, men det går på fem röda när jag bara har min egen att tänka på.
Ja, det var väl allt, härifrån mitt lilla residens, kan inte komma på om det var nåt mer jag hade på hjärtat, så ha nu en fortsatt skön söndag och ses kanske imorron.

…så himla skönt att ha rena, fina fönster…snart är de täta också… 

Leave a Reply