Tankar en torsdagsafton

Här sitter jag på kvällskvisten och har sörplat i mej en kaffetår så här innan läggdags. Jag är ju en sån som inte påverkas av koffein, så jag somnar hur bra som helst även om jag dricker det sent. Jag har inte heller några sömnsvårigheter, förutom att jag vaknar i tid och otid när jag får mina värmevallningar, så jag måste slänga av mej täcket och dra på mej det stup i kvarten, vilket stör min skönhetssömn en aning, men annars sover jag som ett barn.

Jag har varit hos Håkis och gosat med Valle och Vilma och tävlat i Alla mot alla på Dplay. Håkis är ledig imorgon, men jag jobbar som vanligt. Jag vet inte vad det var han skulle pyssla med, men han kanske bara vill kunna göra precis vad han vill. Han är lite less, vilket inte bådar gott då vi bara har jobbat ett par månader, efter semestern, så vi får hoppas att lusten återkommer, annars blir ju varje dag en plåga för honom. Arbete kommer vi ju inte undan. Endast en storvinst skulle råda bot på det och sannolikheten att vi skulle lyckas med något dylikt är ju hårfin.

Nu börjar vi komma lite längre in på hösten och det blir allt kallare om dagarna. Mörkret varar allt längre och kommer allt tidigare. Träden har inte tappat alla löv ännu, men de är gulare. Dock är rönnen och pelaraspen på vår gård fortfarande gröna och fina. I vanlig ordning då de är väldigt sena på att acceptera hösten. De brukar stå gröna ännu när första snön faller.
De senaste två dagarna har varit relativt vindstilla, men då har det regnat istället. Inte för att det gör mej något, jag är ju ändå inte utomhus mer än nödvändigt. Bara när jag är på väg hem riskerar jag att bli blöt, men jag har ju min nya fina regnjacka som skydd.

Undrar när vi får snö i år? Med tanke på hur temperaturen varit hittills så gissar jag i oktober. Om det nu inte kommer nån värmebölja som slår hål på min teori. Men vi har haft så ovanligt kall sommar, så jag blir inte förvånad om vi får en extra lång vinter. Tur jag gillar min varma dunjacka och varma byxor. Annars skulle jag ju bli deprimerad vid blotta tanken.
Ska gå ut med Alma sen och se hur hon gillar vintern. Och snön. Om hon är en riktig sibirisk katt. Valle och Vilma gillar inte kylan, deras tjocka päls till trots. En liten stund kan de gå ut, med betoning på liten, om det är ett fåtal minusgrader, eller runt nollan, så det ska bli kul att se hur Alma reagerar.

Nåja, nu är klockan snart 22 så jag ska gå och göra kväller. Imorgon är det fredag och sen är det helg, gapa och svälj. Så himla skönt med sovmorgon!

…sov gott nu allihop och ses kanske imorron… 

Leave a Reply