♥ Alma ♥

Alma är en Neva Masquerade. Det är en syskonras till Sibirisk katt. Man skulle kunna säga att det är Rysslands variant av Norsk skogskatt.

20200611_143051

De gillar att chilla mellan varven, men de är lite mer krävande än till exempel perser och vill bli stimulerade med olika aktiviteter.

20200413_135123

Det finns en variation av intelligensleksaker till katter. Eller som den här godisgömman. Man lägger i godis eller torrfoder och så får de gräva fram dem själv.

20200629_084643[1]

Eller en boll som man kan stänga och öppna olika stort för olika innehåll. Och så sprättar jag mina snoddar som hon apporterar. Vilket för övrigt är det enda hon apporterar. Har provat med diverse leksaker, men dem kommer hon inte tillbaka med.

20200629_085304[1]

Det sägs att de gillar vatten, men än har jag inte märkt av det. Hon plaskar visserligen i vattenskålar och drickfontänen, men hon gillar inte att bli blöt. Däremot gillar hon att ligga i handfatet. Den är sval och har en skön form som passar så bra för en liten kattkropp.

20200618_234944

Just nu är hon kort i pälsen. Det är säkert för att lägenheten är så varm. Då har hon tappat all vinterpäls för att hon ska härda ut. Men till vintern ska den bli längre och framförallt kragen runt hals och nacke.

20200628_203429

Men med 26° i skuggsidan av lägenheten, trots att det är 20° ute, och varmare på solsidan så förstår man ju att en sån päls inte är nödvändig. Den är för övrigt lättskött. Den tovar sej inte och fäller inte så mycket, men så klart litegrann, det gör alla pälsdjur. Väldigt silkeslen och mjuk.

20200628_203906

Hon gillar att klättra, men är mycket försiktig och föser inte ner saker på golvet. I hyllan nedan har vi gjort plats åt henne så hon kan sitta och titta ner.

20200629_080948

Hon är väldigt pratsam och svara alltid på tilltal. Otroligt kelen och go, men kan vara obstinat mellan varven. Hon testar en lite för att se var gränsen går så det gäller att vara konsekvent. Jag ger mej inte på vissa punkter och till slut accepterar hon det och ser sej besegrad. Jag är ju så mycket större och starkare, så ingen idé att fajtas mot morsan.

20200629_080535

Hon är långt ifrån vuxen. Hon fyller ett år i juli, så hon har ungefär två år kvar innan hon kan anses som an adult, men man märker ju att hon blir klokare och lugnare för varje månad som går. Efter kastrering blir de ju lite busigare, men hon gör mindre och färre ofog än hon gjorde innan. Hon kommer nog bli en fin och lydig liten kattfröken som förstår en hel del av det man säger. Det märker man redan nu.

20200629_080506

…mitt älskade lilla hjärta…  kram

6 thoughts on “♥ Alma ♥

  1. Tar hon efter mamma Savannah så blir hon nog en liten (stor) prinsessfröken.
    Savannah är nämligen lite “finare” än dom andra, fröken Pipinett 😉 😀
    Lite mer försynt och så…medan farsan Samson är mer av en “unge” ännu, även om han börjar bli lite mer mooooogen.
    Fina lilla Alma. <3 Tänk, att jag var med när dom föddes !

    1. ja, jag vet faktiskt inte om det finns något prinsessliknande över Alma, då är det snarare Vilma som är lite fin i kanten. Alma är mer som Pippi Långstrump, om man ska jämföra med sagofigurer, men man vet aldrig, hon är ju bara barnet ännu, hon kanske blir mer pimpinett när hon blir äldre =)

Leave a Reply