Ny stickning med Alma

Nu har jag börjat en ny stickning med garnet Alma. Jag hittade ett så snyggt mönster så jag var bara tvungen att sätta igång. Jag har visserligen rivit upp ett par gånger, för jag började sticka i storlek S, för det är så tjockt garn och tjocka stickor så jag tänkte att det blir nog lagom, men så tänkte jag att det nog är bättre att sticka i storlek M, så jag rev upp och började om, men då stämde inte beskrivningen alls. Jag fattar inte varför de inte ändrar för de olika storlekarna. Så jag rev upp igen och stickar i S fast väldigt löst. I S stämmer mönstret perfekt.
Varje mönsterrapport är 16 maskor + 2 kantmaskor på varje sida, och vid M ökar man maskantalet med 8 maskor så man avslutar alltså alla räta varv mitt i en rapport, vilket ju inte är så snyggt så då måste man själv räkna ut var i rapporten man ska börja istället, så att båda sidorna ser likadan ut och att man får mitten i mitten. Enligt beskrivningen ska man börja på samma som vid S, men det är helt fel. Lite irriterande sånt där, kan jag tycka. Men jag tror att S blir lagom ändå så ingen fara. Att öka med 8 till, så att man fick fem hela rapporter i varje stycke, hade blivit alldeles för stort. Det hade jag kunnat om jag hade haft ett tunnare garn.
Den här ska jag göra midjekort och ha ett långt linne eller skjorta under. Det tror jag blir snyggt just p.g.a den flikiga mudden. Den är rolig att sticka och garnet är så mjukt och lent. Superhärligt!

20200428_164519[1]

…den här blir nog klar på nolltid, det går så fort med grövre garn och stickor…  bigsmile

Leave a Reply