Långfredag

Nu har jag påskpyntat klart här med min lilla höna, som för övrigt är all påskpynt jag har. Fjädrar i påskris är inte att tänka på och att hänga ägg nånstans kan vi också vänta med i några år tills Alma har blitt gammal och förståndig.
Valle mår betydligt bättre, så det var nog bara nåt tillfälligt. Jag ska klippa pälsen ändå, för det är bättre för honom att inte få i sej så mycket som triggar kräkningarna. Men skönt att se honom piggare igen. Inte så han springer omkring och så, men han är mjukare i pälsen och klarare i blicken. Ser allmänt gladare ut. Dock är han rätt skruttig i kroppen, stackarn, men det är ju väntat i och med spondylosen.
Håkan har gjort en påskskinka alldeles själv, därav blev ströbrödet inblandat med griljeringssmeten, så den är nog godare än den ser ut. Nåja, man lär sej av sina misstag. Får se till jul om han lärt sej. Kanske inte, med tanke på att vi gjort julskinka i alla år och han fortfarande inte vet hur man går till väga.
Jag håller på att koka potatis, äggen är klara, sen ska jag skära till lite purjolök, ansjovis och dill. Tärna potatisen och äggen, blanda i lite majonnäs och creme fraiche, salta, peppra och vips så har vi en god liten gubbröra. Jag ska göra Janssons frestelse imorgon. Påskdagen blir det räkmackor och sen får vi äta rester tills de tar slut. Annars har vi lax och citronsås också ifall vi vill ha lite variation på kosten.
Vidare ska jag baka påskkakor, det vill säga de som jag hade som “vita pepparkakor” förr. De med kanel och socker, som är det godaste som finns att doppa i en kopp rykande, nybryggt kaffe. Vi får se om jag gör klart allt idag eller om jag gör degen och bakar ut imorgon. Det är bara latmasken som avgör det.
Jag har städat här en smula och ska nu gå och slå på en maskin tvätt. Vädret är ganska fint med sol bakom disiga moln och några plusgrader, Kanske blir det en liten promenix senare. Det är ju egentligen ett måste för oss båda numera.

20200410_152343[1]

…ha en skön långfredag alla…  glapåsk1

Leave a Reply