Efter en tids väntande

Jaha ja, nu börjar det bli så där glest mellan mina bloggar igen. Det är ju så när man jobbar, man har helt enkelt inte så mycket att förtälja när det inte händer så mycket och jag har inga tankar att dela med mej av som vore av intresse för er…tror jag. Jag har ju så klart mina tankar och åsikter, men har inget nöje längre av att provocera, som jag gjorde förut, men jag kanske gör det med en av mina tankar jag haft i dagarna.
Det gäller den här 12-årige pojken som hittades drunknad och som polisen kom igång med sökinsatsen för sent p.g.a att de inte anlitade nån tolk. Och visst, det är tråkigt att någon ska behöva dö, men varför ifrågasätter ingen varför föräldrarna inte kunde svenska? Varför är det alltid vi svenskar som ska antingen lära oss deras språk eller så ska vi stå för kostnaden av tolkar. Är det inte bättre att man informerar om vikten av att kunna det språk som talas i det land man väljer att bosätta sej i? Det är ju just av såna här anledningar, eller om de själva drabbas av nåt, som de måste kunna be om hjälp och förklara vad de behöver hjälp med. Jag tycker inte det är polisens ansvar och ingen annans heller, det är deras eget. Lär er svenska för bövelen, om ni ska bo här!
Eller skit i det för all del, men skyll inte på oss svenskar om nåt händer sen, det är helt och hållet ert eget ansvar.

Ja, det var bara en liten sak jag gått och grunnat på och som retar mej litegrann. Själv skulle jag aldrig flytta till ett fjärran land och envisas med att prata svenska och begära att de ska lära sej det eller skaffa en tolk vid kommunikation. Det vore ju idiotiskt!

Till något helt annat. Jag lovade ju härförleden att jag skulle visa min jultröja som jag stickade under semestern. Jag har ju redan börjat använda den, inte hela tiden, men istället för jacka såna här lite murrigare dagar då det inte är så varmt. Och vi ska strax åka och handla så jag satte på mej tröjan och kom på att jag inte visat den i bloggen ännu. Så här kommer en bild på den. Blev den inte fin?

20190825_140515 (2)

…förlåt för dålig kvalitet på bilden, men den få duga…tjingeling…  hej3

2 reaktioner till “Efter en tids väntande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s