Experten Paula

Snart kommer jag nog att få en massa frågor av folk på en djur&natur-sida i FB  biggrin_thumb2

Det började med en bild på en fågel som sitter på en gren med texten ”En gråsparv”. Jag kan inte låta bli att skriva ”fast jag skulle ha sagt pilfink”. Jag fick medhåll.

Sen var det en bild på en svart skalbagge. ”Är det ekoxe?” var frågan. Jag tyckte inte det å googlade mej fram till att det var en bitbock. Jodå, jag fick tack.

Nu är det en kvinna som tagit en bild på en gräshoppa. ”Vårtbitare” stod det i texten, varpå jag naturligtvis var tvungen att rätta å visa min egen bild på hur en vårtbitare ser ut.

Så kom jag på sen att jag nog ser ut som värsta experten, men naturligtvis är det mycket jag inte har en blekaste aning om, fast just dessa visste jag å ville hjälpa till. Det är alltid kul med rätt kunskap  bigsmile_thumb

Uppdatering senare: Nu kom en annan med större kunskap å sa att det faktiskt var vårtbitare båda två, det såg man på de långa tentaklerna, skrev han. Så nu vet jag det, att det finns vårtbitare som ser ut som gräshoppor, men man skiljer dem åt på tentaklerna.
Ni ser vad man lär sej, hela tiden  bigsmile_thumb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s